KSS vo voľbách samosprávy Prešovského kraja ešte nemá jasno

15.02.2005 Celý región

Vedenie Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Prešovskom kraji ešte nemá jasno, či pôjde KSS do tohoročných volieb orgánov krajskej samosprávy samostatne al...
Vedenie Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Prešovskom kraji ešte nemá jasno, či pôjde KSS do tohoročných volieb orgánov krajskej samosprávy samostatne alebo v koalícii. Ako na tlačovej konferencii v Prešove 7. februára informoval predseda Krajského výboru KSS v Prešove a poslanec Národnej rady SR Mikuláš Juščík, viedli na túto tému už niekoľko oficiálnych aj neoficiálnych rokovaní.

KSS má zatiaľ k dispozícii menoslov 53 kandidátov do volieb poslancov Prešovského samosprávneho kraja v 13 volebných obvodoch. Súčasný krajský parlament má 60 členov, ale ani jeden nie je členom KSS. Pri voľbách bol jej členom Ivan Hopta, zvolený vo volebnom obvode Humenné, dnes zakladateľ strany Úsvit.
Do volieb predsedu má KSS viacej vlastných mien, medzi nimi aj Juščíkovo, ale ako on sám povedal \"žiadna strana nevyhrá sama\". To, či podporia cudzieho kandidáta, alebo budú presadzovať vlastného je súčasťou ich stratégie a toho, ako sa budú vyvíjať rozhovory o koalícii. Oficiálne na túto tému rokovala KSS v kraji s Ľudovou stranou - Hnutie za demokratické Slovensko, s Regionálnou demokratickou hromadou - Východ a s Hnutím za demokraciu.
Všetky zásadné otázky okolo krajských volieb chce KSS podľa Juščíka uzavrieť do konca februára.
(jj)
 

Vyberte región